És rólam is lehet jó képeket készíteni…

Tavaly karácsonykor kaptam egy ajándékfotózásra szóló kártyát a bátyáméktól a karácsonyfa alá. Nem szeretek fotózkodni, így kicsit furcsán is érintett ez az ajándék. Nem igazán tudtam hirtelen hova tenni, próbáltam neki örülni, de inkább feszültséget keltett bennem, mert valahogy én sosem tetszek magamnak az elkészült képeken. Harminc évem alatt egy kezemen meg tudom számolni hány olyan fotó készült rólam, ami igazán tetszik, és úgy gondolom megéri rá esetleg elhasználni a papírt.

A bátyámmal aztán beszélgettem, és elmondta, tudja, hogy furcsállom ezt az ajándékot, de higyjem el, hogy a kis csapat, akik kártyáját megkaptam ajándékba egészen más dimenzióban művelik a fotózás szakmáját, mint sokan mások. Jófejek, közvetlenek, sokat beszélgetnek, tudják mit csinálnak, sosem fogynak ki az ötletekből, és nem mellesleg biztos benne, hogy olyan képeket fognak készíteni, ami nem mű, hanem az ember stílusához illeszkedő, hangulatot és érzést tükröző, nem utolsó sorban pedig szakmailag tökéletes.

Megmondom őszintén ennek ellenére is egészen sokáig halogattam az időpont leegyeztetését. Tudtam, hogy el kell mennem, mert a testvérem megsértődik, ha megtudja, hogy csak a szekrény mélyén landolt a kártya, de valahogy folyamatosan feszültségtől féltem, és hogy nem tetszenek majd a képek.

A nyaralás után azonban kipihenten, szép barnán megérkeztünk egy közös fotózásra a párommal.  Feltöltődve, lebarnulva, kipihent formában úgy gondoltam talán a legtöbb esély van, hogy legalább egy olyan kép készüljön, ami jónak mondható és tetszeni fog.

Hatalmas pozitív csalódás volt az együtt eltöltött óra. Semmi feszültség, rossz érzés nem volt bennem. Olyan érzés volt, mintha beszélgettünk volna egy jót a város legszebb helyén, és közben készítettek volna rólunk szinte észrevétlenül pár képet. Jól komminkáltak, kedvesek voltak, jó érzés volt velük beszélgetni és nagyon jól irányítottak bennünket, így még az a pár beállítottnak mondható kép is nagyon jól sikerült. Gyönyörű képeket kaptunk, kellemes együtt töltött idővel. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket, hiszen biztos hogy tökéletes képeket készítenek, tökéletes hangulatban.

Leave a Comment