Valóban hatékony technika, vagy szemfényvesztés?

Bizonyára sokan láttak már olyan sportolókat, ma már egyre több esetben az amatőr sportban is, akiken színes szalagok vannak elhelyezve. Ezek színes szalagok nem más, mint a kinesiotape szalagok, amelyek ma már teret hódítanak a gyógyítás, a sport rehabilitáció de azt mondhatom, hogy akár egy gerincsérv kezelés terén is, megfelelő terapeuta kezébe adva ezeket a fantasztikus szalagokat. Ezek nem tartalmaznak semmilyen gyógyszert vagy gyógyhatású készítményt sem. Egészen egyszerűen a színválasztás, a ragasztás technikája és helye, a szalag elhelyezése segítségével egész izomcsoportok működésére tud hatni a terapeuta, fokozni tudja működését, erősíteni a nyirok keringést, de akár egy-egy izmot teljesen ki is tud iktatni a szervezet mozgásdinamikájából úgy, hogy igazság szerint a többi izomcsoport folyamatosan és szabályosan működik tovább.

Egy részleges szalag sérülés gyógyulási ideje például egy jó kinesiotape ragasztás segítségével akár fele annyi időre is csökkenhet. Legfőképp azért, mert a keringés fokozódik, a tudjuk használni a sérült lábat is, ha csökkent intenzitással is, és a folyamatos nyirokkeringés és egyáltalán az összes környező szövet és izomzat mozgása és mozgatása sokkal gyorsabb gyógyulási folyamatot eredményez. Arról nem is beszélve, hogy a fájdalom, ami a sérülést övezi akár teljesen meg is szüntethető a kinesiotape segítségével.

Ezért használják tehát előszeretettel a sportolók körében, és ezért javaslom én is, akár még egy átlagembernek is, hogy ha ilyen véletlen sérülés vagy baleset éri, akkor keressen fel egy jól képzett és gyakorlattal rendelkező terapeutát, aki a gyógyulási folyamat teljes egészében végig tudja kísérni a kinesiotape ragasztás technikáival. A www.lamiris.hu oldalon pedig részletesebb leírást és sok vonatkozó hasznos információt találhat bárki, akinek szüksége lenne rá.

Leave a Comment