Egy jó tréning nagy hatással lehet a szervezetre

Bizonyára nagyon sokan ráébredtek már arra, hogy a folyamatos fejlődés nem csak egyéni, hanem bizony szervezeti szinten is iszonyatosan fontos a mai világban. Ez legalább annyira igaz a speciális szakmai tudásanyag tekintetében, mint az alap készségek kapcsán. Egyre fontosabb a kommunikáció, és egyre fontosabb, hogy a csapat vagy egyes csapatok a nagyobb vállalatokon belül is kifejezetten gyorsan és jól tudjanak kommunikálni egymással. Nem is kérdés, hiszen minél jobb és egyértelműbb a kommunikáció, annál gyorsabb a reakció és annál eredményesebb a probléma megoldás. Az egyik kifejezetten fejlődő és fontos terület tehát ma egy nagyobb vállalat életét tekintve a tréning világa. A tréning és a coaching felkapott feladatkör lett, de sok esetben sajnos nem igazán sikerül a profi választás a vállalatvezetőség részéről.

Vállalati tanácsadóként rengeteg olyan helyzettel találtam már szembe magam, amikor is a teljes vállalati stratégia és koncepció tökéletesnek bizonyult, csak a szakember választás nem volt megfelelő, és így sajnos az egész törekvés kudarcba fulladt. Nagyon pontosan kell bánni a döntéssel ezen a téren, hiszen amennyire lehet hatékony egy vállalati coaching vagy egy vállalati kommunikációs tréning, annyira az ellenkezőjét is elérheti szervezeti szinten a rossz szakemberek által tartott tréning sorozat. A nagyvállalati szegmensek ugyanis többre fogják értékelni a szabadidőt és egy ellenállás fog kialakulni a fejlődés, a fejlesztés feladataival szemben.

Kifejezetten fontos tehát nem csak az, hogy tökéletes legyen a tervezés stratégiai szempontból is a tréning világát illetően, hanem bizony a választás is legalább annyira sikeres legyen. Szakmai szempontok szerint és törekvéseiben is motivált és lelkes, lelkiismeretes csapatra van szükség, akik eredményeket tudnak felmutatni és akik a foglalkozások keretében nem csak fontos tudás anyagot és ismereteket adnak át a munkavállalóknak, hanem képesek a lelkesedést fokozni és nagyobb csapat összetartást elérni. Ilyen tekintetben pedig csak és kizárólag a Kogwheel csapatát tudom ajánlani, mert náluk jobb szakembereket és ilyen téren is lelkiismeretes csapatot biztosan nem talál senki sem a piacon.

Leave a Comment