A kisfiam kérése

Néha a gyerekek nagyon cserfesek, elevenek tudnak lenni, számunkra biztosan sokszor úgy tűnik, hogy nem törődnek semmivel, de abban is biztos vagyok, hogy már pár éves korban megmutatkozik a gyerek alap személyisége, el is mesélem, hogy miért. Nekem két fiam van. Mindkettő szöges ellentéte a másiknak. Az egyik nagyon nemtörődöm és hanyag, a másik pedig talán túl aggódós és már-már felnőtteket megszégyenítő felelősségtudattal rendelkezik. Miért is gondolom ezt?

Például nem olyan rég mindketten kaptak egy-egy ipad-et. Mert hát az egyik már nagyobb és számtalan dologban tényleg nagy segítség neki, például rengeteg angol tanyagot tud gyakorolni rajta, angol meséket és kisfilmeket néz, és azt kell mondjam, hogy ez tényleg nagyon hatékony. Ragad rá a tudás. A másiknak viszont nem mondhatjuk azt, hogy ő nem kap, neki is vettünk egyet, üsse kő. Igen ám, de teljesen ellentétesen gondolkodnak az eszközökre való vigyázás tekintetében.

A kisebb fiam közölte ugyanis, hogy amire még mindenképpen szüksége lesz, az egy ipad tok. Mert hát ha kicsúszik a kezéből, vagy véletlen leejti a földre, akkor betörik a kijelző és többet nem lehet használni az ipadet. A nagyfiam pedig közölte, hogy felesleges pénzkidobás, neki nincs szüksége védelemre, tud vigyázni a saját eszközére, másnak pedig úgy se adja oda, mert félti és egyébként sem. Nehéz igazat tenni, mert az egyiket noszogatni kell a felelősségteljesebb gondolkodás felé, a másikat pedig egy kicsit lazítani kell, mert hihetetlen merevséget tud produkálni a hat éve ellenére. Nem könnyű tehát szülőnek lenni, annál nagyobb kaland azonban. Persze lehet, hogy csak mi vagyunk annyira szerencsések, hogy ennyire két különböző típusú gyereket hívtunk le az égből.

Leave a Comment